Комуникационните шкафове се използват за съхранение на IT оборудване, като го предпазват от неоторизиран достъп. Те са важна част от мрежовата инфраструктура и са различни видове.

Как да изберем комуникационен шкаф

Какъв шкаф да изберете зависи от това, за какво ще го използвате. Ако ви е необходим шкаф, в който да съхранявате сървър е добре да се насочите към по-дълбок модел. Повечето сървъри имат система за цирколация на въздуха, която изисква сървърния шкаф да има възможност за охлаждане и отпред и отзад.

За разлика от тях комуникационният шкаф е проектиран да има стъклени врати отпред и метален гръб. Тези шкафове обикновено се използват за съхранение на рутери, превключватели и голямо разнообразие от мрежово оборудване и аксесоари. В повечето случаи комуникационните шкафове са далеч по-плитки от шкафовете за сървъри.

Комуникационните шкафове имат здрава конструкция и дълъг експлатационен живот. Тяхното най-голямо предимство е, че предпазват техниката от замърсяване и намаляват риска от повреждане на оборудването. Те се използват предимно в сървърни стаи и центрове за данни, но могат да бъдат поставени навсякъде. Изглеждат добре във всеки офис и дом.

Стелажите и шкафовете могат да направят нещо повече от съхраняване на чувствително оборудване. Оптимизирани с ефективни решения за захранване, охлаждане и въздушен поток, правилните стелажи и шкафове могат да ви спестят пари. Ако избирате сървърен шкаф ефективното охлаждане е от ключово значение.

Как да изберете телекомуникационни шкафове и аксесоари

Шкафовете имат различни размери, различен тип врати, могат да бъдат монтирани на стена и самостоятелно стоящи. Изборът е продиктуван от устройство, което е предназначено за шкафа. В един телекомуникационен шкаф, където не е необходимо да се охлажда техниката, стъклените врати и металът са подходящи. Металните са предназначени да покрият устройствата и допълнително да засилят сигурността.

Често пъти офисите се нуждаят и от двата типа шкафове, тъй като е трудно да се помести цялото оборудване на едно място. Важно е да се отбележи, че неправилното поставяне може да причини повреда на техниката, тъй като сървърите генерират топлина. Затова и вентилацията е от съществено значение, за осигуряването на безопасна среда.

Защо са ни необходими

Комуникационните шкафове са важен компонент от структурираната кабелна система. Те са необходими за чисто, ефективно и безопасно съхранение на всички мрежови съоръжения.

Мрежовите стелажи могат да съхраняват много компоненти в сравнително по-малко пространство, което позволява човек да използва наличното пространство много ефективно.

Защо да направите поръчка от hyperion.bg

Комуникационните шкафове са необходими за физическата безопасност на цялото оборудване, което се съхранява вътре. Повечето от тях могат да бъдат заключени и да няма достъп от неоторизиран персонал. Ако и за вас е важно да съхранявате оборудването си правилно, направете поръчка от нашият онлайн магазин. Ние ще ви я изпратим с бърза доставка, която е безплатна за поръчки на стойност над 50 лв.


3.94 / 16

Комуникационни шкафове

Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)
rating
Conteg

294.00 лв.

Ex Tax: 294.00 лв.

rating
Conteg

1,269.00 лв.

Ex Tax: 1,269.00 лв.

rating
Conteg

1,443.00 лв.

Ex Tax: 1,443.00 лв.

rating
Conteg

382.00 лв.

Ex Tax: 382.00 лв.

rating
Conteg

421.00 лв.

Ex Tax: 421.00 лв.

rating
Conteg

466.00 лв.

Ex Tax: 466.00 лв.

rating
Conteg

835.00 лв.

Ex Tax: 835.00 лв.

rating
Conteg

1,019.00 лв.

Ex Tax: 1,019.00 лв.

Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)