В съвременните домове има толкова много и различни уреди, всеки от които има своето предназначение. Полезността на някои уреди може да оцените посредством ежедневната им употреба и така лесно може да прецените дали покупката ви е била успешна или не.

За съжаление мнозина подценяват факта, че помещенията в които прекарват не малко време, са с неподходяща влажност. Тук на помощ могат да ви бъдат различните сензори за влага, които прецизно ще измерят нивото й във всяка една стая.

Защо може да ни потрябват сензори за влага

Както вече казахме, измерването на този показател не е приоритет за повечето хора, но това е грешка, която лесно може да коригирате. Избирайки малък и компактен уред, който да мери влагата, ще получите много повече. Но нека ви обясним защо това е важно.

За да може да се каже, че влажността в помещението е безопасна, тя трябва да бъде в границите между 30 и 60%. Като може би най-препоръчително се посочва тя да е между 45 и 55%.

Ако нивото падне под тези стойности, въздухът ще е прекалено сух и това може да се отрази пряко на чувството ви на комфорт, а в дългосрочен план и на здравето ви. Сухият въздух дразни дихателните пътища и затруднява дишането, нещо, което може би сте усещали, но не сте знаели от какво се причинява.

Причините въздухът в помещенията да е прекалено сух се коренят основно в отоплението. При наличие на климатици, може да сте сигурни, че те изсушават въздуха повече, отколкото очаквате.

От друга страна прекалено влажният въздух също не е за предпочитане. Наличието му е предпоставка за образуване на влага, конденз и скоро след това може да забележите и първите следи от мухъл.

Излишно е да ви казваме колко опасен и вреден може да бъде именно мухълът. Дори и при наличието на съвсем малък участък от някоя стена, във въздуха който дишате се носят милиони спори, които влизат неусетно в тялото ви.

За да се получи тази прекомерна влага може да търсите причините в лоша изолация, сушене на дрехите в помещенията и не добро проветряване.

Именно при тези обстоятелства е добре да имате сензори за влага, за да може да определите точното й ниво и да вземете мерки, докато не е станало късно. Особено уязвими са малките деца и в частност бебетата. Ако наскоро сте станали родители е добре да следите какво е нивото на влажност в детската стая. 

Поръчайте на ниска цена от Hyperion.bg

Изберете на наистина ниски цени и се възползвайте от бързата ни доставка до всяка точка на България. При доставката имате право на преглед на избраната от вас стока, но ако в рамките на 30 дни размислите може безпроблемно да я върнете.

Всеки един от нашите продукти е с гаранция 24 месеца и няма как да не оцените този факт, който ще ви позволи да се наслаждавате на избора си, без да се притеснявате за нищо.

3.62 / 13

Сензори

Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)
rating
Xiaomi

169.00 лв.

Ex Tax: 169.00 лв.

Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)