Защитната стена е устройство за мрежова защита, което следи входящия и изходящия мрежов трафик и разрешава или блокира пакети данни въз основа на набор от правила за защита. Целта му е да установи бариера между вашата вътрешна мрежа и входящия трафик от външни източници (като интернет), за да се блокира злонамерен трафик, като вируси и хакери.

Как работят защитните стени


Защитните стени внимателно анализират входящия трафик въз основа на предварително установени правила и филтрират трафика, идващ от необезпечени или подозрителни източници, за да предотвратят атаки.

Представете си IP адресите като къщи, а номерата на портовете като стаи в къщата. Само доверени хора (източници на адреси) могат да влизат в къщата (адрес на местоназначение). Хората в къщата могат да имат достъп само до определени стаи (портове на местоназначение), в зависимост от това дали са собственикът, дете или гост. Собственикът е разрешен до всяка стая (всеки порт), докато децата и гостите се допускат в определени стаи (конкретни портове).

Видове защитни стени


Защитните стени могат да бъдат софтуерни или хардуерни, въпреки че е най-добре да имате и двете. Софтуерната защитна стена е програма, инсталирана на всеки компютър и регулира трафика чрез номера на порт и приложения, докато физическата защитна стена е част от оборудването.

Защитните стени от ново поколение (NGFW) съчетават традиционната технология на защитната стена с допълнителна функционалност, като криптирана проверка на трафика, системи за предотвратяване на проникване, антивирусни и други. Най-важното е, че включват DPI задълбочена проверка.

Прокси защитните стени филтрират мрежовия трафик на ниво приложение. За разлика от основните защитни стени, проксито действа като посредник между две крайни системи.

Клиентът трябва да изпрати заявка до защитната стена, където след това тя се оценява спрямо набор от правила за сигурност и след това е разрешена или блокирана. Най-вече прокси защитните стени следят трафика за протоколи от слой 7 като HTTP и FTP и правят задълбочена проверка, за да открият злонамерен трафик.

Защитните стени за превод на мрежови адреси (NAT) позволяват на множество устройства с независими мрежови адреси да се свързват с интернет с помощта на един IP адрес, като отделните IP адреси са скрити.

В резултат на това нападателите, сканиращи мрежа за IP адреси, не могат да улавят конкретни детайли и се осигурява по-голяма сигурност срещу атаки. NAT защитните стени са подобни на прокси защитните стени по това, че действат като посредник между група компютри и външен трафик.

Защо да изберете доставка от нашият електронен магазин hyperion.bg


При нас можете да откриете различни мрежови устройства и всички могат да бъдат закупувани на изплащане. Ако направите поръчка на стойност над 50 лв. доставката ще бъде безплатна за вас.


4.33 / 18

Защитни Стени

Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)
Защитна Стена Cisco AS..
-41%
rating
Cisco Systems

1,048.29 лв.

1,790.10 лв.

Ex Tax: 1,048.29 лв.

rating
Cisco Systems

6,467.76 лв.

Ex Tax: 6,467.76 лв.

Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)