Няма как да не ви се е налагало да потърсите някой адрес на телефона си, за да получите точни и надеждни инструкции как да стигнете лесно и бързо до него.

В категорията GPS навигации предлагаме на вашето внимание устройства, чиято основна задача е да ви навигират, за да пътувате спокойно до местата, които искате да посетите.

Каква е историята на всички GPS навигации

Идеята за навигационна система, която използва спътници, се появява още през 50-те години на миналия век. Тогава в космоса е изстрелян първият изкуствен спътник на СССР.

Това се следи повече от внимателно от американските учени, които скоро си дават сметка, че честотата на излъчения сигнал е по-висока при приближаване на спътника и по-ниска при отдалечаване. Така те стигнали до извода, че по този начин могат прецизно да установяват точното си местоположение на земната повърхност.

Напредването на технологиите, които позволяват реализирането на тази идея, отнема повече от 20 години. През 1978 година в орбита е изведен първият спътник, като скоро техният брой става 6. Към този момент спътниците са 24, като пълното им извеждане в космоса приключва през 1994 година.

В началото GPS е разработван основно като военен проект и се използва само за такива цели. В края на 90-те години на 20 век проектът започва да се отваря и за цивилни нужди, за да се стигне до днес, когато на практика всеки има достъп до него и може свободно да го ползва.

Как точно работи системата

Глобалната система за позициониране отчита местоположение с огромна точност, благодарение на 24-те спътника, разположени в 6 различни орбити на височина 20 хиляди километра. В допълнение на Земята е изграден контролен център с наблюдателни станции.

Чрез измерване на разстоянието на мястото, чиито координати сме задали до група от поне 4 спътника, се разбира на какво разстояние сме от него. Така благодарение на тези GPS навигации може да сте сигурни, че ще намерите всичко, което търсите на картата.

GPS навигации на ниска цена от Hyperion.bg

В нашия онлайн магазин ще ви предложим качествени модели за навигация, които в зависимост от вашите нужди са разработени за леки автомобили или камиони. В покупката ще получите вградена детайлна и актуална карта на България.

Предлаганите от нас модели са на ниски цени и могат да бъдат ваши с дългата гаранция от цели две години. Така няма да се притеснявате за нищо и за вас ще остане само радостта от новата ви и полезна придобивка.

Предлагаме ви не само бърза и надеждна доставка, но и при поръчки на стойност над 50 лева, тя ще бъде и изцяло безплатна. Имате и правото да върнете избраните стоки в рамките на 30 дни, след като сте ги получили.

4.12 / 17

GPS навигации

Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)
rating
PRESTIGIO

586.74 лв.

Ex Tax: 586.74 лв.

rating
PRESTIGIO

147.27 лв.

Ex Tax: 147.27 лв.

Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)