AMD CPU Desktop Ryzen 5 4C/8T 3400G

AMD CPU Desktop Ryzen 5 4C/8T 3400G

5 / 14 оценки
360.84 лв.
AMD
Изчерпано
  • Модел: HYPYD3400C5FHBOX
Характеристики
Turbo Clock Rate: 4.20 GHz
Артикул: YD3400C5FHBOX
Брой ядра: 4
Видове памет: DDR4
Видове памет: DDR4
Графичен ускорител: AMD Radeon Vega 11 Graphics
Име на ядро: Zen+
Консумирана енергия при работа: 65 W
Метод на охлаждане: Wraith Spire
Набор на команди: 64 bit
Предлага L3 кеш капацитет: 4 MB
Производител: AMD
Размер на подложката: 12 nm
Тип Продукт: Централен процесор - настолен
Честотата на графичен ускорител: 1400 MHz
Марка: AMD
Вътрешна тактова честота: 3.70 GHz
Цокъл на процесора: AM4
Гаранционни продукти - подлежащи на връщане: Да
Критерии за валидност на гаранцията: Сериен номер
Брой нишки: 8
Гаранционни условия (месец): 36 месеца
  • Графичен ускорител: AMD Radeon Vega 11 Graphics
  • Честотата на графичен ускорител: 1400 MHz
  • Набор на команди: 64 bit
  • Консумирана енергия при работа: 65 W
  • Вътрешна тактова честота: 3.70 GHz
  • Цокъл на процесора: AM4

 

Търсите си процесор, но не знаете кой е най-подходящият за вас и вашият компютър? Днес ще ви помогнем да се ориентирате, като разгледаме едно от предложенията на AMD. Те предлагат редица продуктови семейства на пазара на десктоп процесори, включително популярните Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 9, Ryzen 7 и Threadripper. 

Защо да изберете Ryzen 5 3400G 

Процесорите се наименуват по номер на модела - колкото по-голям е номерът на модела, толкова по-мощен е процесорът. Всички процесори на AMD Ryzen използват един и същи сокет AM4. Ryzen 5 е мястото, където нещата стават интересни. Тези процесори са невероятни за игри. Те имат четириядрен и шестядрен вариант, като и двата имат повече от достатъчно мощност за редактиране на видео и други интензивни натоварвания. Ryzen 5 3400G има 4 ядра.

Ryzen 5 е от семейство от 64-битови микропроцесори от среден клас, въведени от AMD през март 2017 г. Ryzen 5 е базиран на микроархитектурата Zen и има среден клас на производителност. Той е конкуренция на процесорите на Intel Core i5 и се предлага на по-ниски цени. 

Настолният процесор Ryzen 5 3400G AMD е AM4 с 3.70GHz вътрешна тактова честота и Turbo Clock Rate 4.20 GHz . Честотата на графичен ускорител е 1400 MHz. Тази PCIe версия на CPU осигурява 4 MB L3 кеш. Скритият охладител на wraith се отличава с нископрофилни топлинни характеристики.

Intel и AMD споделят подобна схема за именуване на модели. Двете основни семейства процесори - Core и Ryzen, съответно - използват 3, 5, 9 и 7, за да разграничат процесорите. Колкото по-ниско е числото, толкова по-малко способни са процесорите. Например процесорът Ryzen 3 няма да може да надмине Ryzen 7. И точно както Intel, AMD поддържа всичко просто като използва само няколко номера на модела, както и суфикса "X".

Защо да направите поръчка от hyperion.bg

Ако решите да се възползвате от нашето предложение, имайте предвид, че ще ви изпратим този процесор с безплатна и бърза доставка за цялата страна. Ако се интересувате от покупка на лизинг може да разгледате предложенията на партньорите ни.

Напишете мнение
Внимание: HTML не се изпълянва!
    Лош           Добър